Boende på semestern i Thailand

Vi tänkte i detta inlägg att prata om att hyra lägenhet, hus eller bo på hotell i Thailand. Det är inte alla som har ekonomin till att köpa sitt eget boende i Thailand. För de allra flesta av är boendet i Thailand ett rent nöje och ett fritidshus. Vi bortser i detta inlägg från er som tänkte bosätta er i Thailand. Men inlägget passar bra till dig som tänkt stanna i Thailand en vecka eller några månader per år. När vi pratar generellt om Thailands prisnivå är den billig. Men det har blivit dyrare i Thailand än på 90:e talet och allting är såklart relativt. En del svenskar säger att Thailand är dyrt men då jämför de med andra länder som inte blivit lika “turistiga”. De kan handla om Sri Lanka, Taiwan och liknade länder i Asien.

Vilket boende

Bör man satsa på hotell eller lägenhet/hus när man befinner sig i Thailand på semester ställer sig många svenskar. Det finns inget svar direkt på frågan utan de beror lite på omständigheter. Fördelar med lägenhet och hus är om ni reser flera stycken. Det blir både trevligare och billigare att bo tillsammans än att ha flera rum på ett hotell. Det är också en fördel att kunna lag mat, men oftast i Thailand äter man ute pga det billiga priset. Om man åker med ett sällskap man inte känner till 100% är det bättre med hotell. Då sköter varje person sig själv och har all service som ett hotell erbjuder. Det är också skönt att få rummet städat varje dag.

Prisnivå

Vilken prisnivå man skall välja beror mycket på plånboken. Vi tycker man skall välja ett dyrt ställe för att vara Thailand. Man får så mycket lyx för 1000 kr natten i Thailand jämförbart med Europa. Det är därför värt de extra slantarna. Om man redan bokat Thailands resan för två veckor och tänkt att leva snålt bör man alltså tänka om. De finns gott om jämförelsevis billiga långivare där man kan låna 10 000 eller mer hos. Detta gäller dig som redan har bokat flygresan och vill göra din livs lyxresa. Lyssna på vår erfarenhet, det är värt det!

thailand-hotel