Bygg ditt eget hus i Thailand

Build your own house in ThailandMånga av de som vill vara ägare av ett hus i Thailand är de som flyttar ut på landet. Här handlar det då många gånger om att de har gift sig med en Thailändsk medborgare som har sina rötter i området. Många gånger handlar detta då om några av de fattigaste områdena i Thailand. Detta är då ingen nackdel då både marken och huset förmodligen kommer att bli billigare att köpa samt att bygga. Här är det då också många som vill göra mycket av det arbete som hör till att bygga sitt hus, vilket då både kan bero på att det är ett intresse och att de inte har tummen mitt i handen.

Här kommer det dock att vara mycket viktigt att ha den kännedom som krävs. När du som utländsk medborgare ska bygga ett hus i Thailand så kommer du inte att ha rätten att bygga detta själv eller att jobba med byggnationen. Detta med anledning av att du inte har ett arbetstillstånd som ger dig rätten till detta. Det betyder att du kommer att vara den som utför ett illegalt arbete som tar ett eller flera jobb från en thailändsk medborgare. I det fallet kan det gå så illa att du mister ditt uppehållstillstånd och ditt visum, samt blir svartlistad för att komma tillbaka till Thailand under många år.

Nu kommer detta naturligtvis vara om du ska hårddra de regler som gäller. Många gånger är det så att du utan problem kan utföra mindre arbeten, vilket också många av de thailändare som bygger tillsammans med dig oftast tycker är roligt och intressant. Speciellt säker kan du vara på detta när det gäller att pyssla och dona med inredningen i ditt hus. Hur som helst är det alltid bara att verkligen känna till de regler som gäller, så att inget oförutsett drabbar dig som vill bo i Thailand.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *