Finansiering av husbygge eller köp i Thailand

SONY DSC

Nu kommer de allra flesta som kommer till Thailand och vill köpa eller bygga ett hus, oftast att ha allt det kapital som krävs för detta. Det kommer alltid att vara det som garanterar att du som utländsk medborgare verkligen har möjligheter att bygga eller köpa ett hus utan problem. För alla de som tror sig att det thailändska finansieringssystemet som finns även gäller för dem, så kommer det att bli en kalldusch när realiteten når dem. Egentligen kommer du som utländsk medborgare inte att ha en chans att långa pengar till ett köp eller en byggnation av hus i Thailand.

Naturligtvis finns det undantag, men dessa är inte många och de medför oftast mycket höga extrakostnader. Nu kommer det att finnas ett sätt att kunna låna pengar till ett hus via ett vanligt banklån också. Detta är om exempelvis din partner tar detta lån. Oftast är det dock så att du som valt att leva med en thailändsk partner även sett till att han eller hon heller inte har något arbete längre. Det betyder då att det inte finns någon inkomst att basera lånet på. Du som är förutseende kan dock planera detta och betala in en hög summa pengar till dennes bankkonto varje månad.

Här behövs det då en period av sex månaders inbetalningar på samma konto som kan stå som grund för ett eventuellt lån för att bygga eller köpa ett hus i Thailand. Oftast så spelar det ingen roll om du ska Låna 4000 eller om det gäller större summor. Detta är helt enkelt en säkerhet som de thailändska bankerna kräver. En del banker kommer att vara de som går med på ett sådant system för lån, medan andra kommer att vara de som kräver att se ett anställningsbevis för att ha en säkerhet för lånet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *