Låt ditt företag äga ditt hus i Thailand

partnerNär du vill vara den som inte betalar massor av pengar för att få möjligheten att bli husägare i Thailand, så kommer du då att vara den som väljer mellan att skriva ditt hus på din partner eller att starta ett företag som äger huset och marken i Thailand. För att få det bästa skyddet och säkerheten gällande ditt boende och ägarskap så kommer det då att vara alternativet att starta ett företag som blir det säkraste. Nu ska du dock veta att de regler som finns idag kan komma att ändras snabbt, så du kommer inte att med säkerhet ha det skydd du tror att du har.

När du ska låta ditt företag äga det hus och den mark du vill köpa i Thailand, så kommer detta att vara en ganska så lång procedur för att uppnå. Dock är det inte alls omöjligt, men det kommer garanterat att löna sig att ta hjälp av en advokat för att klara det pappersarbete som måste till. När väl företaget är registrerat så kommer du alltså att vara ägare av 49 procent och de andra 51 procenten står i thailändsk ägo. Du kommer dock att vara den som kontrollerar företaget och har bestämmanderätten, vilket har kontrollerats i bolagsförordningen och med att du äger alla eller majoriteten av A-aktierna medan den thailändska delen av ägandet innehar B-aktier.

Detta kommer då att medföra att det hus och den mark företaget äger helt och hållet ligger under din kontroll. Nu är allt detta inte ett helt enkelt projekt för om du avser att själv arbeta inom företaget så kommer du att behöva anställa fyra thailändska medborgare för varje utländsk verksam person i företaget. Du kan dock äga ett företag som inte bedriver någon verksamhet och på det sättet lösa de problem med kostnader som annars kan uppstå.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *