För många människor runt om i världen är det viktigt att äga sitt eget boende. Detta ger en standardklass och komfort i livet som många absolut inte vill leva utan. Så har det varit under många år, och denna känsla verkar hela tiden att delas av fler och fler för varje år som går. När du ska köpa ett hus i ditt eget land där du själv är medborgare så brukar aldrig detta vara något problem, utom det hela att finna tillräckligt med pengar för att kunna göra drömmen om att vara husägare till ett faktum.

En del väljer att bygga sitt hus, medan andra väljer att köpa ett hus som redan har haft en eller flera ägare. Även alla de som har bosatt sig utomlands, eller ofta semestrar till ett annat land, har viljan att äga ett hus på den plats de älskar. På denna sida ska du få lära dig om hur detta fungerar, samt hur det är möjligt för dig att som utländsk medborgare kunna köpa och äga ett hus i Thailand. Som många vet så fungerar det utmärkt för alla européer att köpa ett hus var som helst inom EU, men detta är inte fallet när du vill köpa, bygga eller äga ett hus i Thailand.

Här finns det massor av olika regler som förhindrar dig att verkligen vara den som äger ditt hus, men det finns också många sätt att kunna bo i och vara ägare av ett hus i Thailand. Du som vill veta mera om detta läser vidare på denna sida.