Risker med husköp i Thailand

RisksNu är det många som väljer att bosätta sig i Thailand och gifta sig med en thailändsk medborgare, och på så sätt kunna köpa hus och mark i Thailand. För det första så kommer du då fortfarande inte att kunna köpa den mark och det hus du vill vara ägare av, utan detta måste din partner göra och stå som ägare för. I det fallet finns det också en ekonomisk regel som säger att de pengar som betalas för detta inte ska kunna förknippas med dig på något sätt. Detta är dock bara en regel och egentligen inget som direkt tillämpas. Det gäller bara att känna till att du inte kan ha några krav eller rättigheter bara för att det är du som står för pengarna.

Nu väljer ändå många att göra på detta sätt och det grundar sig i två faktorer. Den första faktorn är att de med säkerhet tror sig ha ett bra förhållande som kommer att vara livet ut. För detta finns det absolut ingen som helst garanti, och många människor har förlorat sitt hem och hus på detta sätt. Den andra faktorn är att de som är medvetna om riskerna ändå väljer att genomföra projektet. Eftersom de helt enkelt tycker att det är så billigt att köpa eller bygga ett hus i Thailand är de villiga att ta den risk som ett köp på detta sätt innebär.

Att köpa eller bygga ett hus i Thailand kan kosta precis så lite eller mycket du vill. Här kan du klara dig med en kostnad på bara mellan 80 000 till 100 000 kronor, om din partner redan äger den mark som huset ska byggas på. Vill du köpa ett hus i någon av de populära turistorterna kommer detta dock att kunna bli mycket dyrare. Här kommer du att få grunda ditt val av husköp på hur mycket du är villig att riskera, samt hur mycket du tror på ditt förhållande.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *