Skillnaden mellan att äga lägenhet eller hus i Thailand

owning apartment or house in ThailandOm du vill äga ett boende i Thailand, är det inget som säger att du måste vara den som köper eller bygger ett hus. Även om det är många som tycker att det är trevligt med en tomt och den frihet som att vara ägare av ett hus ger, så är det faktiskt lika många som istället väljer att köpa en lägenhet i Thailand. I det fallet kommer det att vara enklare, och det finns många skillnader på att försöka sig på att vara husägare gentemot att vara ägare av en lägenhet. Den största skillnaden är att du till och med som turist kan vara den som äger din lägenhet till 100 procent.

Varför detta är möjligt med lägenheter och inte med hus, bottnar helt enkelt i samma regel som att utländskt ägande av ett boende inte kan överstiga 49 procent. I det fallet finns det då olika bostadskoncept med många lägenheter, vilka då räknas som en enhet i lagens ögon. Det betyder då att du till 100 procent kan äga en lägenhet i ett bostadskomplex där 51 procent av lägenheterna är ägda av thailändska medborgare och 49 procent kan vara ägda av utländska medborgare. Nu kommer det dock även att kunna gå att äga ett hus till 100 procent, likvärdigt med en lägenhet.

Den möjligheten som då finns är att köpa ett hus i ett speciellt område med flera hus, vilket då kommer att fungera på precis samma sätt. Dock kommer det hela tiden att vara upp till ägaren av detta område, att vara den som inte styckar upp eller delar på detta vid ett senare tillfälle. Om det skulle hända kommer du som husägare att kunna förlora din rätt till ägarskapet av ditt hus eller den mark huset står på. När du väljer lägenhet kommer du alltid att kunna vara mer säker på att det är du som är den verkliga ägaren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *