Standarden på hus i Thailand

housing in ThailandFör den som ska köpa eller bygga ett hus i hemlandet brukar det finnas massor av olika regler. Om man t.ex. bor i Sverige finns gällande regelverk och lagar. Här ska det vara en viss standard på huset och det ska uppfylla alla de krav som ställs på säkerheten för ett godkänt boende. Något man också alltid måste tänka på är att det ska finnas en isolering som klarar av att ge den som vistas i bostaden den värme man behöver under den långa och kalla perioden. Detta är dock något som man aldrig behöver tänka på när man ska köpa eller bygga ett hus i Thailand.

I Thailand finns det egentligen ingen kall period. Dock finns det personer som har levt i landet under en längre en tid som faktiskt känner av det som kallas de kalla månaderna, även i Thailand. Det kommer då inte att finnas något behov av isolering i syfte att hålla värmen inomhus. Den anledning som kan finnas till att isolera är istället för att hålla värmen ute, eller för att hålla buller på avstånd om det finns kraftigt trafikerade vägar i närheten. När det handlar om säkerheten så kommer det inte heller att finnas lika mycket regler gällande detta som i Sverige. Här kommer i stort sett vem som helst att kunna kalla sig elektriker och utföra en installation gällande el i huset.

Detta är då ofta något som medför att det saknas ett fungerande system för el med jord, vilket alltid måste finnas i Sverige. Hur som helst kommer detta dock inte att räknas som en sänkning av standarden på boendet. Dessutom finns det, precis som på andra platser i världen, moderna saker att köpa och tillgång till modern byggteknik. Här rör det sig helt enkelt om hur mycket man är villig att betala. De största skillnaderna på ett boende i Thailand gällande standarden brukar röra toaletter och kök. som ibland kan vara av den speciella thailändska designen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *