Välj rätt kreditkort och lån när du ska ut och resa

När du åker på semester gäller det att ha en bra semesterkassa. En resa kan bli dyr, och du vill inte behöva tänka på pengar när du är ledig. Först och främst är det viktigt att välja rätt kreditkort. Ett kreditkort som ger dig dels en bra reseförsäkring, men också att du slipper valutapåslag. Numera finns det även kreditkort som ger dig resefördelar såsom concierge service och lounge access på flygplatsen. Den andra viktig saken att komma ihåg är att du faktiskt kan ta ett semesterlån. Oavsett om ska resa, eller redan är ute och reser, kan det alltid vara bra att dryga ut semesterkassan.

Tänk på när du ska låna pengar till semester och resa

Även på semestern kan akuta situationer uppstå. Du kan hamna i en situation där du behöver låna pengar. Ett semesterlån är precis som det låter; ett lån du tar när du är på semester. Du kan även ansöka om att låna pengar innan resa och semester om du vet att du kommer behöva dryga ut budgeten. Lånet är egentligen ett helt vanligt privatlån. Du kan enkelt ta det via nätet, vilket är bra när du är bortrest. Vidare kan du dessutom räkna med att få in pengarna på kontot snabbt. Semesterlån är ofta akuta och det där därför viktigt att det är smidigt. Många långivare har så kallade direktutbetalningar till storbanker. Det innebär att du, när lånet blivit beviljat, får pengar direkt in på ditt konto. Det gäller för många större banker som exempelvis Swedbank, Handelsbanken, Nordea eller SEB.

Du kan få låna pengar till resa utan UC. Det är däremot omöjligt att få ett semesterlån utan någon form av kreditupplysning. Många långivare använder sig av alternativa företag som Bisnode och Creditsafe. Om du vill undvika en UC ska du således använda någon av dessa.

Avslutningsvis finns det ett par saker att tänka på innan du tar semesterlån. Du bör undvika att ta smslån då dessa är mycket dyra. Vidare ska du även titta på möjligheten att använda ett bra kreditkort innan du tar lånet. Med ett resekort som ger dig stora fördelar när du reser kanske du helt kan slippa att ta lånet.

Välja rätt kreditkort till resan

Det finns många kreditkort som specialiserar sig för dig som gillar att resa. Den här typen av kort kallas ofta för resekort. Med rätt resekort kan din resa bli både billigare och bekvämare. Dessutom kan den bli säkrare.

Många kreditkort erbjuder dig en bra försäkring på din resa. Således kan du känna dig trygg, och räkna med att du får ekonomisk hjälp om något skulle hända. Vanligtvis kan dessutom hela familjen ta del av ditt reseskydd. Vidare kommer många kreditkort numera med såväl concierge service som lounge access. Det här är givetvis lyx som du kanske inte behöver på resa. Det är dock många som gillar att ha det lite extra bra när man reser. På så sätt blir dessutom själva resan ett trevligt moment.

Avslutningsvis ska även nämnas något om valutapåslag. Valutapåslag innebär att bankerna lägger på en avgift för alla transaktioner du gör när du är utomlands. Som du säkert förstår blir det således väldigt dyrt. Du kan emellertid hitta kreditkort som ger dig 0% i valutapåslag. När du reser ska du alltid använda ett kort utan valutapåslag. Rätt resekort kan alltså resultera i en billigare, bättre och säkrare för hela familjen.