Välj rätt resekort för Thailand

Att välja rätt kreditkort till Thailands resan är av hög vikt. Att ha rätt kreditkort kan faktiskt spara dig 100 000 kr under en ända Thailandsresa. De är gott om omedvetna resenärer som åker till Thailand. Förr i tiden åkte man oftast till Europa och då är man mer skyddad. Nästan hela Europa har gratis sjukvård för oss svenskar. Men när resan går till Thailand står man utan skydd från staten Sverige. De gäller istället att ha försäkringar som täcker olika händelser. Se alltid till att jämför resekort innan du tecknar dig för ett rese-kreditkort.

Viktiga försäkringar på ett  rese-kreditkort

  • Vi börjar med en viktigt reseförsäkring vilket är avbeställningsskydd. Om du har ett avbeställningsskydd på ditt kreditkort och du blir sjuk kan du avboka resan och få pengarna tillbaka. Om du inte har detta går alla förbetalda flygbiljetter, hotell och andra aktiviteter förlorade.
  • Sjukvårdsförsäkring. Denna ger dig gratis sjukvård på plats. Om du har skadat dig illa kan en sjukhusräkning hamna på 100 000 kr. Detta täcks av flera kreditkort. Om man måste göra en sjuk flygresa hem kan summan komma upp i en miljon. Detta täcks bara av vissa kreditkort.
  • Med Bagageförsenings försäkringen får du köpa nya kläder för att klara dig tills väskan kommer. Du kommer att ersättas för alla skäliga utlägg.
  • Självriskförsäkring är viktigt om du hyr en bil. Att hyra bil utomlands är ofta billigt men självrisken om något händer kan hamna på 20 000 kr. En del kreditkort ersätter denna självrisk.

Att ha ett kreditkort utan valutapåslag sparar dig garantera några tusenlappar även om du har turen att inget händer dig eller din familj. Det är mycket att tänka på när man väljer kreditkort. Se till att alltid jämför resekort innan du ansöker om ett. För att försäkringar ska gälla måste du ofta ha betalat resan med minst 75% på kortet för att försäkringarna ska gälla. Om du köper en poängresa räcker de att betala skatter och avgifter med kortet för att få reseförsäkringen.

Res med rätt resekort